Concurs de fotografia dedicat a Eduardo Galeano

04042015-_DSC4928

Fotografia: Laura Rodríguez

Aquest trimestre, el concurs de fotografia que organitza l’Equip de la biblioteca girarà al voltant del text d’Eduardo Galeano “La casa de las palabras”.  L’objectiu del concurs és representar fotogràficament el text fent-ne una lectura artística i visual.

El text és el següent:

A la casa de las palabras, soñó Helena Villagra, acudían los poetas. Las palabras, guardadas en viejos frascos de cristal, esperaban a los poetas y se les ofrecían, locas de ganas de ser elegidas: ellas rogaban a los poetas que las miraran, que las olieran, que las tocaran. Los poetas abrían los frascos, probaban palabras con el dedo y entonces se relamían o fruncían la nariz. Los poetas andaban en busca de palabras que no conocían, y también buscaban palabras que conocían y habían perdido.

 En la casa de las palabras había una mesa de los colores. En grandes fuentes se ofrecían los colores y cada poeta se servía del color que le hacía falta: amarillo limón o amarillo sol, azul de mar o de humo, rojo lacre, rojo sangre, rojo vino.

Eduardo Galeano. El libro de los abrazos

Premis: Un jurat format per professors/es de diversos departaments de l’Institut valorarà les qualitats artístiques i creatives de les fotografies. La relació dels premis és la següent:

–  Premi al millor treball de Batxillerat i al millor treball d’ESO.

–  Premi Instagram a la millor fotografia etiquetada amb els hashtags #fotografia_gf2015  #galeano_gf2015

 

Requisits de participació: Podran participar-hi tots els membres de la comunitat educativa de l’INSTITUT GABRIEL FERRATER amb fotografies realitzades pels propis participants. Les fotografies podran ser en blanc i negre o color, indistintament, en un format de 13×18 cm o 15×15 cm (format quadrat). També s’admetran fotocomposicions, fotomuntatges i manipulacions fotogràfiques directes o indirectes.

Cada participant podrà presentar-hi la quantitat de fotografies que hi vulgui. Cada fotografia es muntarà sobre cartolina blanca o negra DIN A4. S’haurà de presentar dins d’un sobre on hi constin també les dades del participant: nom i cognoms de l’autor o autora i la seva relació amb l’institut (ex.: alumne de 3r ESO, pare d’alumne de 1r de BAT, professora, etc.)

Per participar en la categoria d’Instagram cal ser seguidor del perfil @bibliogf

Pel fet de participar en el concurs, tots els participants autoritzen l’INSTITUT GABRIEL FERRATER, com a organitzador, a fer la difusió que consideri oportuna de les fotografies, fent constar sempre les dades dels autors o autores i el fet que han estat presentades al concurs.

Terminis: les fotografies es lliuraran a la Biblioteca fins el dia 5 de maig de 2015.

Lliurament dels premis i exposició dels treballs: La totalitat de les fotografies presentades al Concurs seran exposades al Centre durant el mes de maig.

Un pensament sobre “Concurs de fotografia dedicat a Eduardo Galeano

  1. Retroenllaç: Guanyadores del concurs de fotografia | Institut Gabriel Ferrater i Soler

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s