Exposició de dones astrònomes

Durant aquests dies podeu visitar a la biblioteca una petita exposició sobre dotze dones astrònomes de diferents èpoques que han representat un punt d’inflexió en un món, el científic, tradicionalment masculí.

image (1)

L’astronomia moderna no es pot concebre sense la feina extraordinària realitzada per totes aquelles dones que, gràcies a la seva dedicació i estima per la ciència, ens han deixat el seu llegat. Tot i la pràctica inexistència de documentació ben estructurada sobre el seu paper al llarg de la història de l’astronomia, la investigació dels diferents observatoris i universitats demostren que ha existit un bon nombre de dones que amb el seu treball, remunerat o no, han contribuït de manera significativa al concepte que avui tenim de l’univers observable.

Actualment a l’Estat espanyol només el 26% dels investigadors en projectes finançats són dones. En el món amateur el nombre de dones arriba al 20%.

A les mans de tots, homes i dones, hi ha la missió d’assolir una societat que defensi amb orgull el principi d’igualtat d’oportunitats per a totes les persones que la integren.

image (2)

image

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s